• The TUGBBS forums are completely free and open to the public and exist as the absolute best place for owners to get help and advice about their timeshares for more than 27 years!

    Join tens of thousands of other owners just like you here to get any and all Timeshare questions answered!
  • TUG is asking for recent reviews of older resorts, earn a free year membership!

    Read more here
  • TUG has now saved timeshare owners more than $17,000,000 dollars just by finding us in time to rescind a new Timeshare purchase! A truly incredible milestone!

    Read more here: TUG saves owners more than $17 Million dollars
  • Follow the TUG Member Banner as it travels the world on vacation with Timeshare owners! Also sign up to get the banner sent to you so you can submit a photo of your vacation with the banner to share with TUG! Banner Thread
  • Sign up to get the TUG Newsletter for free! Join tens of thousands of other owners who get this every week! Latest resort reviews and the most important topics discussed by owners during the week!
  • Our official "end my sales presentation early" T-shirts are available again! Also come with the option for a free membership extension with purchase to offset the cost!

    Read more Here
  • A few of the most common links here on the forums for newbies and guests!

email problem with Microsoft Office Outlook 2007

frenchieinme

TUG Member
Joined
Jun 6, 2005
Messages
816
Reaction score
0
Points
226
I hope someone out there is using Windows XP with Microsoft Office Outlook 2007 and can assist me with this problem. When I create a new message and attach something to it, the email goes to the Outbox and for some reason (which is the problem) I can not send the email out of the Outbox. Anyone have an answer why or a soultion?

frenchieinme :hi:
 

amycurl

TUG Review Crew
TUG Member
Joined
Sep 26, 2011
Messages
2,405
Reaction score
2,133
Points
424
Location
Greensboro, NC
When this happens to me, more often than not, it's one of these problems:
-the attachment size is too big
-I'm trying to send too many attachments at once
-I'm trying to send to too many people at once
-One of the e-mails I'm sending to is not valid

Usually, it's the attachment size/number issue, and if I break it down, it will go through fine.

Of course, if you're having issues connecting with your e-mail server, that causes an identical "looking" issue.

Good luck. I use Outlook 7 with Windows XP on my work laptop. It only makes me appreciate this little Powerbook I use personally even more. :ignore:
 

ronparise

TUG Member
Joined
Feb 10, 2011
Messages
12,573
Reaction score
2,004
Points
548
Its possible that there is something else in the outbox thats jamming things up. delete everything in the out box and try again
 

frenchieinme

TUG Member
Joined
Jun 6, 2005
Messages
816
Reaction score
0
Points
226
When this happens to me, more often than not, it's one of these problems:
-the attachment size is too big
-I'm trying to send too many attachments at once
-I'm trying to send to too many people at once
-One of the e-mails I'm sending to is not valid

Usually, it's the attachment size/number issue, and if I break it down, it will go through fine.

Of course, if you're having issues connecting with your e-mail server, that causes an identical "looking" issue.

Good luck. I use Outlook 7 with Windows XP on my work laptop. It only makes me appreciate this little Powerbook I use personally even more. :ignore:
Can you define for me too big? 2 of the 5 emails stuck in the outbox do not even have an attachment. Weird.

Thanks for the input though. I will try what Ron has suggested and see if it goes out the 2nd time around.

frenchieinme :hi:
 

glypnirsgirl

Tug Review Crew: Rookie
TUG Member
Joined
Oct 7, 2007
Messages
2,811
Reaction score
26
Points
283
Location
Fort Worth, Texas
Can you define for me too big? 2 of the 5 emails stuck in the outbox do not even have an attachment. Weird.

Thanks for the input though. I will try what Ron has suggested and see if it goes out the 2nd time around.

frenchieinme :hi:
Once it is jammed, nothing that comes after moves either. Think of it like a plugged drain.

10 Mb is the maximum that my Outlook can handle. I try to keep down to 8 or less.

elaine
 

geekette

Guest
Joined
Jun 6, 2005
Messages
10,247
Reaction score
4,941
Points
648
So clicking Send/receive does nothing? it just sits?

In some configs, outbox is simply a bucket for outgoig mail until you click Send/receive. Does Send/Receive do nothing, or act like it did something but didn't, or error?
 

frenchieinme

TUG Member
Joined
Jun 6, 2005
Messages
816
Reaction score
0
Points
226
found the problem finally :)

After much dilligent trial and error, finally found the culprit. Whenever I started to print out the email I wanted to person I wanted to receive the email, the mail box where this recipient was already saved in popped ip and I would click on it to save time. Well, that email address was incorrect as it somehow had a ' attached to the name. I deleted the saved email address and re-entered the address correctly and VOILA the email left the outbox and was sent out to the internet.

Thanks for everybody's time and effort with your suggestions. As usual, the solution was a simple little item. :annoyed:

frenchieinme :hi:
 

geekette

Guest
Joined
Jun 6, 2005
Messages
10,247
Reaction score
4,941
Points
648
After much dilligent trial and error, finally found the culprit. Whenever I started to print out the email I wanted to person I wanted to receive the email, the mail box where this recipient was already saved in popped ip and I would click on it to save time. Well, that email address was incorrect as it somehow had a ' attached to the name. I deleted the saved email address and re-entered the address correctly and VOILA the email left the outbox and was sent out to the internet.

Thanks for everybody's time and effort with your suggestions. As usual, the solution was a simple little item. :annoyed:

frenchieinme :hi:
SIMPLE is GOOD! :cheer:
 

T_R_Oglodyte

TUG Lifetime Member
Joined
Jun 6, 2005
Messages
13,969
Reaction score
5,198
Points
998
Location
Belly-View, WA
After much dilligent trial and error, finally found the culprit. Whenever I started to print out the email I wanted to person I wanted to receive the email, the mail box where this recipient was already saved in popped ip and I would click on it to save time. Well, that email address was incorrect as it somehow had a ' attached to the name. I deleted the saved email address and re-entered the address correctly and VOILA the email left the outbox and was sent out to the internet.

Thanks for everybody's time and effort with your suggestions. As usual, the solution was a simple little item. :annoyed:

frenchieinme :hi:
Yeah - as alluded to above, your mail server processes messages in the outbox in the order in which they were added to the mail box, starting with the oldest. So if there is a problem with an e-mail which causes the mail server to be unable to process the message, everything stops until the problem is resolved.

As mentioned, the most common problem is usually related to number/size of attachments. But, as you learned, some problems with e-mail addresses will have the same effect.

***

Another one that I have stumbled across is if the mail server is configured to block mail messages with attachments that might contain malicious code. (A server might be set to do this to help prevent viruses, worms, or trojans from being spread via the mail system.) I've seen mail message stuck in an outbox because of that.
 
Top